Vieremän kunnan järjestämät ja 4H:n ohjaamat kerhot

Harrastamisen Suomen mallin kerhot

Harrastamisen Suomen mallissa päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisääminen. Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Suomen mallissa yhdistyvät lasten ja nuorten kuuleminen harrastustoiveista, olemassa olevien hyvien käytäntöjen ja toimintatapojen koordinoiminen sekä koulun ja harrastustoimijoiden yhteistyö.

Opetus-ja kulttuuritoimen rahoittamat kerhot

Opetus- ja kulttuuritoimen rahoitusjärjestelmä toimii osana kuntien valtionosuusjärjestelmää. Opetus- ja kulttuuritoimen järjestelmällä rahoitetaan koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa

4H:n ohjaamat  kunnan kerhot

Syksyn 2023 kerhot kokoontuvat 4.9 alkaen 

Kerhoissa on vielä tilaa!

Ilmoittautumislomakkeelle pääset sivun vasemman reunan valikosta. huom uintikerhoon sekä liikuntaa koiran kanssa kerhoon kunnan oman linkin kautta  

 https://q.surveypal.com/Uintikerho-syksy-2023               https://q.surveypal.com/Liikuntaa-koiran-kanssa


LEGOKERHO ma 14.15-15.15

max 8 osallistujaa

Legokerhossa rakennetaan pareittain, itsekseen tai ryhmässä erilaisia rakennelmia legoista. Jollakin kertaa aihe voi olla ohjaajan antama, jollakin kertaa kerholaisen keksimä. Keväällä kerho tekee yhteisen ison lego- teoksen kirjaston näyttelytilaan. Legot ovat kerhon puolesta eli kerhoon ei tarvitse tuoda omia legoja.

Kerho kokoontuu 4H- kerhotilassa.

KÄSSÄ- KUVISKERHO pe 14.15-15.30

max 10 osallistujaa

Kerhossa tehdään erilaisin välinein ja menetelmin kerholaisten taitotason mukaisia käsitöitä sekä kokeilemme erilaisia kuvaamataidon tekniikoita. Kerhossa huomioidaan kerholaisten toiveet.  Halutessaan , töistä voidaan pitää keväällä näyttely.

Kerho kokoontuu 4H kerhotilassa

UINTIKERHO ti 15-18   syksy 1-2 lk, kevät 3-4 lk

Kerho kokoontuu kerran viikossa 6 kertaa syysloman jälkeen sekä käväällä saman verran. Kerholaiset lähtevät linja-autolla Vieremän keskustasta Iisalmen uimahalliin, jossa taitotason mukaista uimaopetusta ohjaa Mauri Elokoski. Linja-autossa ja uimahallissa mukana on koko ajan nais- sekä miespuolinen ohjaaja.  Sivukylän kouluilta pääsee maksuttomalla kuljetuksella koulupäivän päätyttyä keskustaan ja reissun jälkeen kotikoululle. 

ILMOTTAUTUMINEN TÄHÄN KERHOON: https://q.surveypal.com/Uintikerho-syksy-2023


LIIKUNTAA KOIRAN KANSSA ti 15-16.30

Kerho kokoontuu joka toinen viikko. Kerhon ideana ulkoilla ja harrastaa koiran kanssa tutussa porukassa. Mukana ohjaajan koira ja sovitusti kerholaisten omia koiria. Kerho muotoutuu ryhmäläisten iän ja toiveiden mukaan.

Kerho kokoontuu parillisina viikkoina 5.9, 19.9, 3.10,24.10,7.11, 21.11,5.12

Ohjaajina Iina Karikumpu ja Roosa Kortelainen

ILMOTTAUTUMINEN TÄHÄN KERHOON: https://q.surveypal.com/Liikuntaa-koiran-kanssa


KOKKIKERHO ke 15.15-16.30

max 10 osallistujaa (kerhossa jo 8 ilmottautunutta !)

Kerho kokoontuu kirkonkylän kotitalousluokassa. Kerhossa valmistetaan ja herkutellaan helpoilla ruoilla ja leivonnaisilla.  


MANGA-ANIME KERHO pe 18-20 ,  kerho alkaa vasta 15.9

Kerho kokoontuu joka toinen viikko kirjastolla. Kerhossa tutustutaan japanilaiseen kulttuuriin monipuolisesti ,kokataan sushia, katsotaan animea ja pidetään kivaa hyvässä porukassa. 

Ohjaajina Sanna Laine ja Roosa Kortelainen

POHJOISEN KOULUN  PUUHAKERHO

0-3 LK   12.10-13.00

Kerhossa valmistetaan ja herkutellaan helppoja välipaloja / liikumme ja leikimme kerholaisten toiveen mukaan. 


POHJOISEN KOULUN LIIKUNTAKERHO 

4-6 LK    13.05-13.50

Kerhossa liikutaan ja pelaillaan sään sekä kerholaisten toiveen mukaan. 

ETELÄISEN KOULUN PUUHAKERHO 3-4 lk  13.15-14

Kerhossa liikutaan, pelataan ja puuhataan sään sekä kerholaisten toiveen mukaan.

ITÄISEN KOULUN KOKKI-PUUHAKERHO                               1-6 lk 12.05-13.15

Kerhossa valmistetaan ja herkutellaan helppoja ruokia ja leivonnaisia/ leikitään ja liikutaan yhdessä.  Kerhon aihe ja tekeminen muotoutuu kerholaisten toiveen mukaan.