Metsäpolut

Kyrönniemen metsäpolku

Löydät satumaisen kauniin palasen Vieremäläistä luontoa myös Kyrönniemen metsäpolulta. Kyrönniemessä pääset kokemaan metsän kaikilla aisteillasi!  Metsäpolun varrelle on tehty kaiken ikäisille soveltuvia tehtävärasteja, joilla tehdään aistihavaintoja.  

Polulle pääset, kun lähdet kappelin takaa pellon reunaa, kohti Juhani Ahon mökkiä. Opasteet alkavat puuston alkaessa. Niemessä voit polun tehtävien jälkeen palata samaa reittiä, tai kiertää polun rengasreittinä rantaa pitkin takaisin.  Rengasreittinä polku on kappelin kohdalta aloittaen 1,3km. Muistathan kulkea luonnonsuojelualueella vain valmiita polkuja pitkin.

Metsästä on moneksi-mobiilipeli

Pururadan lyhimmälle lenkille sijoittuva Metsäaiheinen mobiilipeli. 

Pelissä tutustutaan metsän mahdollisuuksiin, puulajeihin, keruutuotteisiin, metsän monimuotoisuuteen ja joka miehen oikeuksiin. 

Pelin reitti kulkee pururadalla ja tehtävät aukeavat , kun olet tarpeeksi lähellä karttaan merkittyä pistettä.  Polku kierretään vastapäivään, eli lähdetään aluksi oikealle.

Pelatessa tarkistathan, että puhelimesi GBS-paikannus on päällä, ilman sitä peli ei toimi. On myös hyvä huomioida, että GBS-paikannus saattaa toimia metsässä hieman heikommin, joten kehotamme liikkumaan rauhallisesti.

Linkki Seppo-peliin:

https://play.seppo.io/

Pelikoodi:

B7B833

Metsäpolku kylän pinnassa Riutan tilalla

Riutan Metsäpolku on noin 1 kilometrin mittainen, ja sen varrelle on pystytetty metsätalous teemaan liittyviä rasteja. Rasteilla on kysymyksiä ja tietoa metsästä, sen iäistä, kehitysvaiheesta sekä toimenpiteistä mitä metsässä on tehty/ seuraavaksi tehdään. Polun tehtävät on suunnattu 3.lk alkaen. Maasto on vaihtelevaa, suosittelemme kumikenkiä ja rauhallista liikkumista.

Metsäpolku alkaa Laikas oy:n ja Lapp Connecton välissä kulkevan Lasertien päästä, josta löytyy myös tilava pysäköintialue. Ensimmäinen polun kyltti näkyy pysäköintialueen perältä lähtevällä koneuralla. Reitti kulkee aluksi selkeää koneuraa pitkin ja on merkitty keltaisilla merkeillä puihin ja jyrkät käännökset vasemmalle opastenuolin maastoon. Polkua kuljetaan vastapäivään. 

Riutan metsäpolku on toteutettu yhteistyössä Metsänhoitoyhdistys Savotan sekä Vieremän kunnan kanssa.  

Ennen kuin astut polulle voit miettiä, mitä työtä metsä tarjoaa? 

Vieremän 4H -yhdistys on saanut tunnustuksen Einari Vidgrén säätiötä metsäpoluista. Säätiö palkitsee vuosittain koneelliseen puunkorjuuseen liittyviä tutkimus- ja tuotekehitystahoja, alan koulutuksen kehittäjiä sekä alan tunnettuutta ja arvostusta nostaneita tahoja eri suuruisilla Einarin Tunnustuspalkinnoilla.

Vieremän 4H-yhdistys, metsäpolku
Perustelut: "Yhdistys on tehnyt Vieremälle helposti saavutettavan, innostavan ja informatiivisen metsäpolku -kokonaisuuden lapsille ja nuorille yhdessä paikallisen Metsänhoitoyhdistyksen kanssa. Metsäpolun ja metsäpäivän tavoitteena on edistää lasten ja nuorten metsätietämystä sekä antaa monipuolinen ja positiivinen kuva suomalaisesta metsäluonnosta ja kestävästä metsätaloudesta."